Realisaties - Renovatie

Aanbouw van leefruimte met afwerking in Afrormosia.

Totaalrenovatie herenhuis met vernieuwing aanbouw.

Totaalrenovatie met uitbreiding in aluminium gevelbekleding.

Twintig jaar geleden kochten Lud en haar man het gebouw. Ze renoveerden het een eerste keer, maar twee jaar terug lieten ze het volledig strippen, herstructureren, opkalefaterenen herinrichten.

Het ontwerp tekende Lud zo goed als volledig zelf, in samenwerking met Ar2 architecten uit Lier.
De volledige bouwwerken werden georganiseerd, uitgevoerd en gecordineerd door Hadibouw uit Herentals. Zij staan er als totaalaannemer om bekend projecten van deze omvangen moeilijkheidsgraad te behartigenen hebben alles in handen genomen, vertelt Lud, van de afbraakwerken tot de heropbouw. Van het integreren van verwarming en koeling tothet plaatsen van ramen, balustrades,de schilderwerken, noem maar op. Alles wat je ziet, is door hen of dooronderaannemers en partners gedaan. Die synergie heeft heel goed gewerkt.

Voor mij was het allerbelangrijkste dat het woonhuis en het fort in harmoniezouden zijn met elkaar. Dat is prachtig gelukt: beide vormen nu optisch n geheel, wat voorheen veel te weinighet geval was.
Dirk Hellemans, zaakvoerder van Hadibouw: Onze bedoeling is altijdom bouwheer en architect volledigte ontzorgen. Daarbij gaan we uit van het klassieke idee: we krijgen een plan, maken prijs en voeren alles uit volgens het ontwerp. Of het om nieuwbouwof renovatie gaat, doet er eigenlijk niettoe. Alles gebeurt op maat, of dooronze eigen vaklui, of door gespeciali-seerde partners, zodat er een totaal-verhaal ontstaat. Niet zelden kijken we daarbij verder dan de standaard-oplossingen, zoals ook hier het geval was.

Zowel het twintigste-eeuwsefort als de aangebouwde villa zijn in feite volledig opnieuw aangepakt.
Dat dit een uitdaging was, hoef ik niet te vertellen. De oude woning is volledig ontmanteld en weer opgebouwd volgens de modernste bouwtechnieken en duurzaamheidsprincipes. Het fort,dat was een heel ander verhaal. Daarzit je met bolvormige betonnen murenvan anderhalve meter die bovendieneen enorm vochtprobleem met zich meebrachten. Onder meer via extra ventilatie, verwarming en cementeringis ervoor gezorgd dat er een zo gunstig mogelijk leefklimaat ontstaat.

Deauthentieke sfeer en het unieke karak-ter van het gebouw zijn gebleven, maarinzake comfort, duurzaamheid en afwerkingsgraad heeft het een enorme boost gekregen.Het terras volgt de organische vormen van het woonhuis en gaat viaenkele trapjes over in de tuin. Hier is het zwembad de eyecatcher, dat alshet ware in een houten dek is geschoven. Ook de afwerking is weer totaalanders dan wat je gewend bent: donkerbruine beton cir die voor een erg natuurlijke waterbeleving zorgt. Alles aan de buitenomgeving doet denkenaan vakantie.

 • Architect Ar. 2 Architecten

Deze renovatie werd gerealiseerd in 2015. Renovatie van een woning van de jaren 60. Een ontwerp van architect Valerie Willems. Deze designwoning van de jaren 60 was sterk verouderd. Door de doorlopende betonnen elementen, die eigen waren aan de strakke stijl van het oorspronkelijke ontwerp, waren er heel wat condensatieproblemen. De gevelsteen was op verschillende plaatsen aangetast door vorst. De ganse woning werd uitgekleed, ingepakt met een dik pak isolatie en afgewerkt met een strakke buitengevelbepleistering. Hierbij werd de oorspronkelijke vormgeving behouden, waarbij het opvalt dat de oude woning de uitstraling bekomt van een moderne nieuwe villa.

 • Architect V2V Architect

Deze woning werd gerenoveerd in 2013. Ontworpen door AAA Architectuur. De woning werd volledig aangepakt.  Vloeren, daken en gevelsteen werden afgebroken.  De ruwbouw werd ingepakt met isolatie en er werd een nieuwe gevelsteen voorgeplaatst.  De nieuwe gevelsteen werd uitgevoerd met een dunbedmortel, kleur op kleur met de gevelsteen.  We hebben van een oude jaren 60 woning en moderne woning gemaakt die beter ge´soleerd is als een moderne nieuwbouwwoning.

 • Architect AAA (Antwerps Architecten Atelier)

Renovatie uitgevoerd in 2013.  Aan de rechterkant werd een volume toegevoegd, duidelijk te herkennen aan de afwerking in thermowood.  Thermood is een ecologisch verantwoorde houtsoort met een hoge duurzaamheidsklasse.  Muren en dak zijn gerealiseerd in houten liggers.  Met deze lichte opbouw was het mogelijk de bestaande fundering en muren te behouden.  Het geheel is uitzonderlijk goed geisoleerd.

 • Architect Davy Neckebroeck

De renovatie werd gerealiseerd in 2015. Het ontwerp is van Larose en Plancke. De villa had een aantal jaren geleden een grondige renovatie gekregen. Hadibouw heeft aan deze villa een aantal elementen toegevoegd. Zo werd er een aanbouw gemaakt aan de zithoek, werd er een overdekt terras gebouwd tegen de achtergevel en werd het zwembad voorzien van een tuinmuur. De villa straalt een bepaalde klasse uit, die versterkt wordt door het gebruik van klassieke bouwmaterialen, zoals het rieten dak, het metselwerk in oude gevelsteen en de zware massieve eiken draagstructuren.

 • Architect Architectenburo Larose & Plancke

Deze renovatie werd gerealiseerd in 2016. Renovatie van een bestaande woning met realisatie van een nieuwbouw ernaast. Dit met garage met overdekt terras. De donkere gevelsteen is E-bord systeem van Van der Sande met steenstrips. De lichte gevelsteen is een gelijmde steen.

 • Architect Ar. 2 Architecten

Renovatie uitgevoerd in 2013. Aan een bestaande woning in Brasschaat is de gelijkvloers aangepakt en is er uitbreidig van de keuken uitgevoerd. Zo werd de keuken van een donkere ruimte onder het rieten dak opengetrokken met een grote raampartij met zicht op het achterliggende weiland.

 • Architect Hilde Vets

Deze renovatie werd gerealiseerd in 2015. Ontworpen door Carnas Marlies architectuur.

 • Architect Marlies Carnas

De renovatie werd gerealiseerd in 2013. Het ontwerp is van AAA Architecten. Deze stijlvolle villa werd volledig gemoderniseerd. De buitenschil werd geisoleerd en aan de rechterkant werd een deel bijgebouwd. Aan de achterkant werd er een terras gerealiseerd op de eerste verdieping die aansluit aan de kamer van de ouders. De klassieke verwarming werd vervangen door een vloerverwarming en oud en nieuw werden voorzien van een ventilatiesysteem D.

Deze woning werd in 2017 volledig gestript en heringedeeld.
Een moderne woning met grote glaspartij vanachter is het resultaat.

 • Architect Conix RDBM architects

Deze renovatie werd verwezelijkt in 2010. Ontworpen door Larose-Plancke architectuur.

 • Architect Architectenburo Larose & Plancke

Deze renovatie werd gerealiseerd in 2003. Het is een tijdloze woning die budgetvriendelijk gebouwd werd. Een compacte woning die toch een ruime leefruimte biedt met 3 grotere slaapkamers. Alhoewel deze woning een tijd geleden gebouwd werd, is er een zeer goede isolatiewaarde bereikt (Kwaarde 40) voor de toenmalige normen en gebruiken.

Deze totaalrenovatie is uitgevoerd in 2017.
De woning is volledig gestript en heeft een compleet nieuwe structuur en moderne look gekregen.
De grote glaspartij vanachter laat de bouwvrouw een prachtig uitzicht op de Demer.

De renovatie werd gerealiseerd in 2013. Ontworpen door Conix RDBM Architects.

 • Architect Conix RDBM architects

Deze villa in Mortsel werd drastisch aangepakt. Een deel van de woning werd afgebroken en de volledige buitenschil werd geisoleerd. Voor de buitenmuren werd er deels gebruik gemaakt van een geisoleerde buitengevelbepleistering, en deels werden er steenstrips gelijmd op EPS. De steenstrips werden door de bouwheer gesneden uit de oude gerecupereerde gevelsteen. Deze villa behoudt dan ook zijn originele uiterlijk, alleen is ze nu super goed ge´soleerd. Alle detailleringen werden aangepast aan deze 16 cm extra isolatie. We denken hierbij aan de gevelplint, de kroonlijsten en schouw. Naast de buitengevels werd de dakbedekking weggenomen, het dak ge´soleerd en werden er nieuwe pannen geplaatst, dakkapellen uitgewerkt en zinken goten vernieuwd.

 • Architect Christophe Baetens

Deze renovatie werd gerealiseerd in 2015. De woning staat op een duin aan de kust. De oorspronkelijke woning heeft het typische karakter van een villa aan onze Belgische kust. De gevels zijn wit geschilderd en het stijle dak is voorzien van rode pannen. De architect heeft de vorm van de oorsponkelijke woning gevolgd voor de aanbouw aan de rechter kant. Als buitengevelafwerking werd er gekozen voor een bekleding in Padouk, en dit zowel voor de buitengevels als het dak. Een zeer uitzonderlijke combinatie, welke een hele uitdaging was op vlak van detaillering. De vernieuwde woning is een mooi geheel van uiteenlopende stijlen.

 • Architect Conix RDBM architects

De aanbouw werd gerealiseerd in 2008.  We plaatsten een afdak aan de bestaande woning.  De kroonlijst en dragende structuur is in meranti, geschilderd.  Het detail van deze kroonlijst werd geschetst door de architect en in onze ateliers op maat getrokken.  De vloeren zijn klassiek in bankirai, het plafond in ceder.

 • Architect Architectenburo Larose & Plancke

Deze renovatie werd uitgevoerd in 2012 in het Brusselse. De villa werd vergroot met 2 garages en een conciŰrgewoning, en aan het zwembad werd een poolhouse aangepast. De grote raampartij onder het platte dak werd uitgevoerd in verouderd massief eik, afgewerkt in een speciale schildertechniek. Onze metsers hebben in de woning 2 schouwen op een klassieke manier opgemetst.

 • Architect Architectenburo Larose & Plancke

Deze renovatie werd gerealiseerd in 2014. Het ontwerp is van AAA architecten. Dit centraal gelegen gebouw in Antwerpen werd volledig afgebroken op de buitengevel van het linkse gedeelte na. Tot en met de kelder werd allesvernieuwd. Op het gelijkvloers is nu een apotheek gevestigd en daarboven werden 12 studenten residenties ingericht. De oude gevel werd gerestaureerd, de nieuwe gevel afgewerkt met een strakke bepleistering. Het dak over de beide gedeelten is afgewerkt met zink staande naad. Een extra uitdaging bij deze realisatie was de beperkte plaats tot werfinrichting.

 • Architect AAA (Antwerps Architecten Atelier)

Renovatie uitgevoerd in woning in 2015. Deze totaal renovatie werd uitgetekend door Swyzen en Bastijns architectuur. De hoofdbetrachting van dit ontwerp was licht en ruimte te creŰren opde gelijkvloerse verdieping waar zich de slaapkamer bevindt, en de eerste verdieping met de leefruimte. Een deel van de achterbouw werd afgebroken en vervangen door een strak geheel met ramen in Skyframe dewelke het open karakter versterken.

 • Architect Swyzen en Bastijns architectuur en interieur

Renovatie uitgevoerd in 2012. De woning werd volledig aangepakt. Alle vloeren en muren werden gestript tot op de ruwbouw. De vloeren op het gelijkvloers werden uitgebroken en extra voorzien van een betonnen fundering en extra isolatie. Alle technieken werden vernieuwd, het dak ge´soleerd en het geheel terug afgewerkt Aan de achterkant werd een volume bijgeplaatst. Het karakter van de oorspronkelijke woning is behouden. Het nieuwe gedeelte is ontworpen met strakke lijnen en afgewerkt met skap.

 • Architect V2V Architect