Isoleren

Om het belang van isoleren te verduidelijken kijken we even naar de recente EPB vereisten voor woningen die ons opgelegd worden. Het isolatiepijl van de woning wordt uitgedrukt in de E waarde.  Hoe kleiner deze E waarde, hoe minder energie we verliezen.  De overheid legt ons een maximale waarde op.  In 2006 bedroeg dit maximaal E100.  In 2017 mag de maximale E waarde nog E50 bedragen en in 2021 nog slechts E30.  Wat geeft dit nu aan in verbruik?  Als een oude niet ge´soleerde woning nog 3000 l mazout verbruikte per jaar, dan gaan we in 2021 zo goed als niets meer nodig hebben om onze woning te verwarmen, te koelen en te ventileren (BEN woning).  Er zijn ook geen koude, onaangename hoeken meer en de lucht wordt voortdurend ververst zodat we een gezond en aangenaam binnenklimaat hebben.    

In de nieuwbouw gaan we deze aangename en duurzame woningen bouwen door verstandig gebruik te maken van veel isolatie, in combinatie met de juiste technieken.  De te nemen maatregelen zijn afhankelijk van het ontwerp van de woning en uw persoonlijke keuzes als bouwheer.  U gaat mee de compactheid van de woning bepalen, aangeven welke hernieuwbare energie u kiest, of al dan niet kiezen voor zonnewering om oververhitting tegen te gaan.  Tevens gaat u als bouwheer gestimuleerd worden om beter te doen dan de huidige norm.  Zo kan u genieten van premies van de netbeheerder en kortingen bekomen op de onroerende voorheffing als het E peil onder de E20 blijft.  Allen keuzes die u als bouwheer samen met uw architect en Hadibouw kan maken.

Bij een grondige renovatie gaan we zelden in standaard oplossingen denken.  U heeft immers uw bestaande woning gekozen omwille van een bepaalde stijl, indeling of karakter.  U weet als bouwheer goed wat u wilt behouden en wat u helemaal anders wilt zien.  Samen met uw architect gaat u naar het juiste ontwerp op zoek.  U kan bij Hadibouw al in een vroeg stadium advies vragen wat de mogelijkheden zijn tot isoleren.  Door onze jarenlange ervaring in grondige renovaties kunnen we de juiste oplossingen aanbieden.  We kiezen indien mogelijk voor een isolatie aan de buitenkant aangebracht.  We geven hier enkele voorbeelden van mogelijke afwerkingen: 

- Natuursteenstrips of tegels worden aangebracht op isolatieplaten Styrodur 2800 c van bvb 16 cm.  De isolatieplaten worden gelijmd met Weber Therm 301, bijkomend bevestigd met pluggen, vervolgens bezet met Weber Therm 301 welke gewapend wordt met Weber therm 311, waarop de afwerking gelijmd wordt met Weber col plus comfort.
- Tectiva platen gelijmd met innotec op een houten of alu regelwerk, aangebracht tegen PU isolatieplaten 16 cm.
- Tegels aangebracht met innotec lijm op een houten of alu regelwerk, aangebracht tegen PU isolatieplaten van 20 cm
- Gelijmde steenstrips van versneden oude gevelsteen op E-board van Vandersanden.
- Afwerking met skap, met een te kiezen kleur en korreldikte.

Al deze toepassingen hebben als voordeel dat we geen extra funderingen dienen te plaatsen en we met een minimale extra dikte van de buitengevel een maximale dikte van isolatie kunnen toevoegen.   Alle getoonde toepassingen werden uitgevoerd met eigen gespecialiseerd personeel.
64