Realisaties - Per architect

Architecten vertrouwen in onze ervaring

U bekomt hier een overzicht van de opgenomen voorbeelden gerangschikt per architect.  Hadibouw werkt in alle onafhankelijkheid samen met een aantal architecten of architectenkantoren.  De architect ontwerpt uw project en maakt de plannen en de meetstaten op.  Op dit ontwerp kan Hadibouw een offerte maken.   Onze offerte is heel gedetailleerd en vermeld de eenheidsprijzen.  Indien de offerte aanvaard wordt kunnen we van start gaan.  In uitvoering gaat er samen met de architect, meestal elke week, een werfvergadering georganiseerd worden waarbij veel aandacht gaat naar de detaillering.  Onze ervaring wordt toegevoegd aan het ontwerp van de architect en de specifieke vragen van de bouwheer.  Zo ontstaat er een goede verstandhouding tussen architect, bouwheer en aannemer.  Een wederzijds vertrouwen dat meegenomen wordt in een mogelijk volgende project.    

Deze renovatie werd gerealiseerd in 2015. Renovatie van een woning van de jaren 60. Een ontwerp van architect Valerie Willems. Deze designwoning van de jaren 60 was sterk verouderd. Door de doorlopende betonnen elementen, die eigen waren aan de strakke stijl van het oorspronkelijke ontwerp, waren er heel wat condensatieproblemen. De gevelsteen was op verschillende plaatsen aangetast door vorst. De ganse woning werd uitgekleed, ingepakt met een dik pak isolatie en afgewerkt met een strakke buitengevelbepleistering. Hierbij werd de oorspronkelijke vormgeving behouden, waarbij het opvalt dat de oude woning de uitstraling bekomt van een moderne nieuwe villa.

  • Architect V2V Architect

Eensgezinswoning gebouwd in 2014. De woning is een ontwerp van Conix RDBM architects. Het exclusieve karakter van de woning wordt benadrukt door de afwerking met gepolijste betonpanelen en massief teak houten beplanking. Ook de minimal windows en frameloze glazen balustrade zijn uitzonderlijk van detaillering.

  • Architect Conix RDBM architects

De Apotheek werd gebouwd in 2015. Ontworpen door Tarch.

  • Architect Tarch timeless architecture

Deze renovatie werd gerealiseerd in 2015.   De woning staat op een duin aan de kust.  De oorspronkelijke woning heeft het typische karakter van een villa aan onze Belgische kust.  De gevels zijn wit geschilderd en het stijle dak is voorzien van rode pannen.  De architect heeft de vorm van de oorsponkelijke woning gevolgd voor de aanbouw aan de rechter kant.  Als buitengevelafwerking werd er gekozen voor een bekleding in Padouk, en dit zowel voor de buitengevels als het dak.  Een zeer uitzonderlijke combinatie, welke een hele uitdaging was op vlak van detaillering.  De vernieuwde woning is een mooi geheel van uiteenlopende stijlen.

  • Architect Conix RDBM architects

Deze renovatie werd gerealiseerd in 2014. Het ontwerp is van AAA architecten. Dit centraal gelegen gebouw in Antwerpen werd volledig afgebroken op de buitengevel van het linkse gedeelte na. Tot en met de kelder werd alles vernieuwd. Op het gelijkvloers is nu een apotheek gevestigd en daarboven werden 12 studenten residenties ingericht. De oude gevel werd gerestaureerd, de nieuwe gevel afgewerkt met een strakke bepleistering. Het dak over de beide gedeelten is afgewerkt met zink staande naad. Een extra uitdaging bij deze realisatie was de beperkte plaats tot werfinrichting.

  • Architect AAA (Antwerps Architecten Atelier)

Deze woning werd gerenoveerd in 2013. Ontworpen door AAA Architectuur. De woning werd volledig aangepakt.  Vloeren, daken en gevelsteen werden afgebroken.  De ruwbouw werd ingepakt met isolatie en er werd een nieuwe gevelsteen voorgeplaatst.  De nieuwe gevelsteen werd uitgevoerd met een dunbedmortel, kleur op kleur met de gevelsteen.  We hebben van een oude jaren 60 woning en moderne woning gemaakt die beter ge´soleerd is als een moderne nieuwbouwwoning.

  • Architect AAA (Antwerps Architecten Atelier)

Deze nieuwbouw werd gerealiseerd in 2010. Ontworpen door AAA architecten.  De woning werd uitzonderlijk goed ge´soleerd.  Het metselwerk is een gelijmd, met een voeg, kleur op kleur met de gevelsteen.  

  • Architect AAA (Antwerps Architecten Atelier)

Renovatie uitgevoerd in 2013.  Aan de rechterkant werd een volume toegevoegd, duidelijk te herkennen aan de afwerking in thermowood.  Thermood is een ecologisch verantwoorde houtsoort met een hoge duurzaamheidsklasse.  Muren en dak zijn gerealiseerd in houten liggers.  Met deze lichte opbouw was het mogelijk de bestaande fundering en muren te behouden.  Het geheel is uitzonderlijk goed geisoleerd.

  • Architect Davy Neckebroeck

De renovatie werd gerealiseerd in 2015. Het ontwerp is van Larose en Plancke. De villa had een aantal jaren geleden een grondige renovatie gekregen. Hadibouw heeft aan deze villa een aantal elementen toegevoegd. Zo werd er een aanbouw gemaakt aan de zithoek, werd er een overdekt terras gebouwd tegen de achtergevel en werd het zwembad voorzien van een tuinmuur. De villa straalt een bepaalde klasse uit, die versterkt wordt door het gebruik van klassieke bouwmaterialen, zoals het rieten dak, het metselwerk in oude gevelsteen en de zware massieve eiken draagstructuren.

  • Architect Architectenburo Larose & Plancke

Gerealiseerd in 2015. Ontworpen door Ludovic Devriendt.

  • Architect Devriendt Ludovic

Deze renovatie werd gerealiseerd in 2015. Ontworpen door Carnas Marlies architectuur.

  • Architect Marlies Carnas

Deze renovatie werd verwezelijkt in 2010. Ontworpen door Larose-Plancke architectuur.

  • Architect Architectenburo Larose & Plancke

Deze nieuwbouw werd gerealiseerd in 2014. Ontworpen door Niklaas Deboutte.

  • Architect Niklaas Deboutte

De renovatie werd gerealiseerd in 2013. Ontworpen door Conix RDBM Architects.

  • Architect Conix RDBM architects

Renovatie uitgevoerd in 2013. Aan een bestaande woning in Brasschaat is de gelijkvloers aangepakt en is er uitbreidig van de keuken uitgevoerd. Zo werd de keuken van een donkere ruimte onder het rieten dak opengetrokken met een grote raampartij met zicht op het achterliggende weiland.

  • Architect Hilde Vets

Dit project werd gerealiseerd in 2013. In samenwerking met 3 architecten; AAA architecten, Larose en Teema architecten.

  • Architect Architectenburo Larose & Plancke

Dit project werd gerealiseerd in 2013. In samenwerking met 3 architecten; AAA architecten, Larose en Teema architecten.

  • Architect AAA (Antwerps Architecten Atelier)

Dit project werd gerealiseerd in 2013. In samenwerking met 3 architecten; AAA architecten, Larose en Teema architecten.

  • Architect Teema architecten

Renovatie uitgevoerd in 2012.  De woning werd volledig aangepakt.  Alle vloeren en muren werden gestript tot op de ruwbouw.  De vloeren op het gelijkvloers werden uitgebroken en extra voorzien van een betonnen fundering en extra isolatie.  Alle technieken werden vernieuwd, het dak ge´soleerd en het geheel terug afgewerkt   Aan de achterkant werd een volume bijgeplaatst.  Het karakter van de oorspronkelijke woning is behouden.  Het nieuwe gedeelte is ontworpen met strakke lijnen en afgewerkt met skap.  

  • Architect V2V Architect

Deze nieuwbouw werd gerealiseerd in 2003. Ontworpen door M2 architecten.

  • Architect M2 Architecten

Deze villa in Mortsel werd drastisch aangepakt.  Een deel van de woning werd afgebroken en de volledige buitenschil werd geisoleerd.  Voor de buitenmuren werd er deels gebruik gemaakt van een geisoleerde buitengevelbepleistering, en deels werden er steenstrips gelijmd op EPS.  De steenstrips werden door de bouwheer gesneden uit de oude gerecupereerde gevelsteen.  Deze villa behoudt dan ook zijn originele uiterlijk, alleen is ze nu super goed ge´soleerd.   Alle detailleringen werden aangepast aan deze 16 cm extra isolatie.  We denken hierbij aan de gevelplint, de kroonlijsten en schouw.  Naast de buitengevels werd de dakbedekking weggenomen, het dak ge´soleerd en werden er nieuwe pannen geplaatst, dakkapellen uitgewerkt en zinken goten vernieuwd.

  • Architect Christophe Baetens

Deze nieuwbouw werd gerealiseerd in 2001.  Een tijdloos ontwerp.  Na zoveel jaren vinden we dit nog steeds een woning die we graag vermelden op onze site.  Het is een houtskeletwoning zoals Hadibouw er vele plaatsten.  Zoveel jaar geleden gaven we reeds veel aandacht aan efficiŰntie en isolatie.  Het is nog steeds een comfortabele woning met een K waarde van 45.  Een uitzonderlijke waarde voor die tijd.

  • Architect Bekaert Paul

Deze renovatie werd gerealiseerd in 2016. Renovatie van een bestaande woning met realisatie van een nieuwbouw ernaast. Dit met garage met overdekt terras. De donkere gevelsteen is E-bord systeem van Van der Sande met steenstrips. De lichte gevelsteen is een gelijmde steen.

  • Architect Ar. 2 Architecten

Het Poolhouse werd gebouwd in 2015. Ontworpen door Jo Van Gerven. Een strak geheel waar we ter plaatse glad bekist beton toepasten als sierelement.

  • Architect Inside-Outside architectuur

Renovatie uitgevoerd in woning in 2015.  Deze totaal renovatie werd uitgetekend door Swyzen en Bastijns architectuur.  De hoofdbetrachting van dit ontwerp was licht en ruimte te creŰren op de gelijkvloerse verdieping waar zich de slaapkamer bevindt, en de eerste verdieping met de leefruimte.  Een deel van de achterbouw werd afgebroken en vervangen door een strak geheel met ramen in een minimal windows concept.  De minimal windows van FMP versterken het open karakter.  

  • Architect Swyzen en Bastijns architectuur en interieur

De aanbouw werd gerealiseerd in 2008.  We plaatsten een afdak aan de bestaande woning.  De kroonlijst en dragende structuur is in meranti, geschilderd.  Het detail van deze kroonlijst werd geschetst door de architect en in onze ateliers op maat getrokken.  De vloeren zijn klassiek in bankirai, het plafond in ceder.

  • Architect Architectenburo Larose & Plancke

Deze woning werd gebouwd in 2003.  Het is dus een woning die we 13 jaar geleden realiseerden. Het is een tijdloos ontwerp.

  • Architect Carl De Ridder

Deze nieuwbouw werd gerealiseerd in 1998 en ontworpen door architect Carl De Ridder.

  • Architect Carl De Ridder

Deze renovatie werd uitgevoerd in 2012 in het Brusselse.  De villa werd vergroot met 2 garages en een conciŰrgewoning, en aan het zwembad werd een poolhouse aangepast.   De grote raampartij onder het platte dak werd uitgevoerd in verouderd massief eik, afgewerkt in een speciale schildertechniek.  Onze metsers hebben in de woning 2 schouwen op een klassieke manier opgemetst.

  • Architect Architectenburo Larose & Plancke